Μια έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία, μετά την ανακάλυψη μυστηριωδών σημαδιών από τσιμπήματα σε εννέα άτομα, τα οποία παρέστησαν σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής στη χώρα, στο Printemps de Bourges, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η προέλευση αυτών των σημαδιών είναι άγνωστη, σύμφωνα με τις αρχές. «Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για τσιμπήματα από σύριγγες ή από καρφίτσες για παράδειγμα», είπε η Ανιές Μπονζέν, επικεφαλής του γραφείου της νομαρχίας του Σερ, όπου διεξάγεται το φεστιβάλ. «Οι άνθρωποι αυτοί απλά ένιωσαν τσιμπήματα», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, «δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση», σύμφωνα με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Μπορίς Βεντέλ, ο οποίος διευκρίνισε πως οι αναφορές προήλθαν «από άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας».

Από τα άτομα που ανέφεραν τα τσιμπήματα λήφθηκε δείγμα αίματος, προκειμένου να καθοριστεί εάν ουσίες τους είχαν χορηγηθεί.

«Έως σήμερα 23η Απριλίου, στις 1700 τοπική ώρα, υπήρξαν αναφορές για 9 περιστατικά», είπε ο Βεντέλ στο AFP. Αυτός ο αριθμός επιβεβαιώθηκε από τη νομαρχία του Σερ.

Χθες, τέσσερις μηνύσεις κατατέθηκαν, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπουρζ, η οποία ξεκίνησε έρευνα για “χορήγηση επιβλαβών ουσιών”.

Τα μέτρα ασφαλείας στο φεστιβάλ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, ενισχύθηκαν.

Ανάλογα περιστατικά τσιμπημάτων καταγγέλθηκαν τον τελευταίο καιρό σε ντισκοτέκ σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Πηγή: newsbeast.gr