Δικαστήριο στη Γαλλία καταδίκασε δύο γυναίκες, οι οποίες διέδιδαν την ψευδή φήμη, ότι η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας και όχι γυναίκα.

Όπως αναφέρει το politico.eu, τον Δεκέμβριο του 2021, οι δύο γυναίκες –η μία υποδυόταν την ανεξάρτητη δημοσιογράφο και η άλλη υποδυόταν τη μάντισσα– είπαν σε ένα βίντεο στο YouTube ότι η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε στην πραγματικότητα ως άνδρας, ονόματι Ζαν Μισέλ Τρονιέ (το πραγματικό όνομα του αδελφού τής Μπριζίτ Μακρόν). Ισχυρίστηκαν, επίσης, ότι ο πρώτος σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν δεν υπήρξε ποτέ και ότι δεν είχε κυοφορήσει τα τρία της παιδιά.

Την Τρίτη, λοιπόν, το δικαστήριο του Lisieux επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε κάθε μία από τις γυναίκες, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσαν εναντίον τους η Μπριζίτ Μακρόν και ο αδελφός της, Ζαν Μισέλ Τρονιέ, τον Φεβρουάριο του 2022.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2022, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν επεδίωκε να επανεκλεγεί, την τρανσφοβική φήμη υιοθέτησαν ακροδεξιές ομάδες, υποστηρικτές των Κίτρινων Γιλέκων και αντιεμβολιαστές, σύμφωνα με τη «Le Monde».

Πηγή: newsbeast.gr