Γενική απεργία σε όλους τους σιδηροδρόμους της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε, με μαζική συμμετοχή, με τα δρομολόγια των τρένωννα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τις σχετικές εγγυήσεις στα αιτήματα που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, υρία από τα τέσσερα μεγαλύτερα συνδικάτα των SNCF, των γαλλικών κρατικών σιδηροδρόμων, συμμετείχαν στην απεργία. Ως αποτέλεσμα, ακυρώθηκε το ένα τρίτο των υπεραστικών και των περιφερειακών δρομολογίων. Επηρεάστηκαν επίσης τα δρομολόγια του προαστιακού στο Παρίσι, καθώς και ορισμένα των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV.

Η απεργία αφορούσε μόνο τη σημερινή ημέρα, όμως ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις το καλοκαίρι, καθώς τα συνδικάτα λένε ότι οι μισθολογικές αυξήσεις που τους πρότεινε η διοίκηση των SNCF είναι ανεπαρκείς. «Θα συμβουλευτούμε τα μέλη μας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Μπορεί να υπάρξουν και άλλες απεργίες αυτό το καλοκαίρι, ώστε να επανέλθει η διοίκηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ερίκ Μεγιέρ, της ένωσης Sud-Rail, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η SNCF πρότεινε αυξήσεις που κυμαίνονται από 2,2% για το διοικητικό προσωπικό έως 3,7% για τους νεοπροσληφθέντες. Το συνδικάτο CGT Cheminots χαρακτήρισε «αισχρή» αυτήν την πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 8% μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: newsbeast.gr