Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει κρατούμενους σε φυλακές να διασκεδάζουν έχοντας δημιουργήσει μια πίστα καρτ στο προαύλιο, αλλά και εμπόδια που είναι εμπνευσμένα από το διάσημο reality Survivor.

Όπως αναφέρει η lefigaro.fr, όλα ξεκίνησαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο διάρκειας 25 λεπτών στο οποίο οι κρατούμενοι στις φυλακές Fresnes συμμετέχουν σε αγώνες καρτ αλλά και άλλα παιχνίδια στο προαύλιο της φυλακής που είχαν βασιστεί ένα γαλλικό τηλεοπτικό σόου το οποίο είχε στηθεί πάνω στο Survivor.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, περιέγραψε το βίντεο ως «σοκαριστικό» και διέταξε μια εσωτερική έρευνα. Και όλα αυτά την ώρα που το γραφείο Τύπου του υπουργείου ανέφερε ότι ενέκρινε το έργο και είδε την ταινία προτού αυτή προβληθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των φυλακών.

Η Le Figaro ανέφερε ότι η έγκριση για την εκδήλωση και την κυκλοφορία του βίντεο είχε γίνει στο «ανώτατο επίπεδο» του υπουργείου, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα: «Αυτό που μας παρουσιάστηκε δεν ανέφερε το καρτ. Μιλούσε για αθλητικές προκλήσεις», είπε στην εφημερίδα ένα μέλος του προσωπικού που δεν κατονομάζεται.

Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός πιστεύεται ότι έχει εγκριθεί και από τη γαλλική σωφρονιστική αρχή. Ο Jimmy Delliste, ο διοικητής της φυλακής στο Fresnes, νότια του Παρισιού, υπερασπίστηκε την εκδήλωση λέγοντας ότι ήταν μια «αδελφική περίσταση» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές. Οι αγώνες συγκέντρωσαν 1.700 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, είπε.

«Οι φυλακές μας δεν είναι στρατόπεδα διακοπών όπου κρατούμενοι και φρουροί κάνουν δεσμούς φιλίας», τόνισε ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Από την πλευρά του υπάλληλος των φυλακών δήλωσε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είναι καταδικασμένος για φόνο ή βιασμό και πρόσθεσε ότι η εκδήλωση δεν κόστισε «ούτε μία δεκάρα» στους Γάλλους φορολογούμενους.

Πηγή: newsbeast.gr