Στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή του Πάσχα στη Γαλλία, θέτοντας ως στόχο την ήττα της ακροδεξιάς.

«Είναι θεμελιώδες να νικηθεί η άκρα δεξιά και το μήνυμά της, το μήνυμα του μίσους και των προκαταλήψεων. Αυτό θέλουν, αυτό ελπίζουν οι δημοκράτες (…) σε όλο τον κόσμο», τονίζει η μορφή της βραζιλιάνικης αριστεράς μέσω Twitter.

Στον πρώτο γύρο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) υποστήριξε τον υποψήφιο της Ανυπότακτης Γαλλίας (ριζοσπαστική αριστερά), τον Ζακ-Λικ Μελανσόν.

Ωστόσο πλέον ο Λούλα τάσσεται υπέρ του Γάλλου απερχόμενου προέδρου, ο οποίος «ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές αξίες». Θα αναμετρηθεί με την Μαρίν Λεπέν.

Σε ανάρτησή του γραμμένη στα γαλλικά, κρίνει ότι «διακυβεύεται το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ο αντίκτυπος του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα γίνει αισθητός «πέραν των συνόρων» της, επιμένει αυτός που οι δημοσκοπήσεις θέλουν να επικρατεί στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου στη Βραζιλία, στις οποίες θα αντιμετωπίσει τον ακροδεξιό απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Νωρίτερα χθες, οι πρωθυπουργοί της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κάλεσαν επίσης τους Γάλλους να ψηφίσουν τον «δημοκρατικό υποψήφιο» στις προεδρικές εκλογές, αναφερόμενοι στον κ. Μακρόν.

Με βάση τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του συγκεντρώνοντας από το 54 ως το 56,5% των ψήφων.

Πηγή: newsbeast.gr