Οι γαλλικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν να μην λαμβάνει τα ποσοστά που επιθυμεί, ενώ ο Μελανσόν αναδείχθηκε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις εφημερίδες της Γαλλίας να σχολιάζουν αιχμηρά την πρωτιά του Γάλλου προέδρου.

Έτσι, με τίτλους όπως «άλμα στο πολιτικό κενό», «η Γαλλία απειλείται με παράλυση» η ακόμη «οδυνηρή ήττα για τον Μακρόν με σοβαρές πολιτικές συνέπειες» υποδέχθηκε λοιπόν ο γαλλικός Τύπος τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα την εφημερίδα Le Monde το στρατόπεδο Μακρόν φοβάται «πλήρη παράλυση» και θα προκαλέσει «διάλυση» της Εθνοσυνέλευσης σε ένα χρόνο.

Η Le Monde

Επίσης, η οικονομική εφημερίδα Les Échos αναφέρει ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι πρωτοφανή για την Πέμπτη Δημοκρατία και θέτουν το ερώτημα της ικανότητας του αρχηγού του κράτους να κυβερνήσει τη χώρα και να περάσει τις υποσχόμενες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Κατά την Tribune ο Μακρόν είναι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο,τη στιγμή που η οικονομία της χώρας είναι ασταθής.

Η Les Échos

Ακόμα, η Figaro κάνει λόγο για «θνησιγενή πενταετή θητεία» για τον πρόεδρο Mάκρον καθώς η πρόκληση είναι «να κυβερνήσει το ακυβέρνητο».

Το άρθρο της Figaro

Πηγή: newsbeast.gr