Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, ο συγγραφέας των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η πετυχημένη σειρά του HBO, «Game of Thrones», πίεσε για να επεκταθεί ο κύκλος ζωής της από οκτώ σε δέκα σεζόν. Προσπαθούσε να πείσει τον CEO του δικτύου πως υπήρχε αρκετό υλικό για να γυριστούν δύο σεζόν ακόμη. Κρίνοντας, δε, από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η 8η σεζόν, ίσως να έπρεπε να επιμείνει περισσότερο.

Σε απόσπασμα από το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Τζέιμς Άντριου Μίλερ, «Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers», ο ατζέντης του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, Πολ Χάας, επιβεβαιώνει ότι ο συγγραφέας ταξίδεψε αεροπορικώς στη Νέα Υόρκη για να παρακαλέσει το εκτελεστικό στέλεχος του HBO, Ρίτσαρντ Πλέπλερ, να μην ολοκληρώσει τη σειρά στις οκτώ σεζόν.

«Ο Τζορτζ ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να γευματίσει με τον Πλέπλερ, για να τον παρακαλέσει να γυρίσει δέκα κύκλους των δέκα επεισοδίων επειδή υπήρχε αρκετό υλικό για αυτό και να του πει ότι θα ήταν μια πιο ικανοποιητική και πιο διασκεδαστική εμπειρία» ανέφερε ο Χάας, σύμφωνα με το απόσπασμα του βιβλίου που δημοσιεύθηκε από το E!.

Κι ενώ το HBO, παρά το μεγάλο κόστος της παραγωγής, συμφωνούσε σίγουρα για περισσότερες σεζόν, οι δημιουργοί του «Game of Thrones», Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Βάις διαφώνησαν.

«Ο Νταν και ο Ντέιβ ήταν κουρασμένοι, δικαίως. Είχαν δώσει τέλος και ήθελαν να προχωρήσουν και μετά έγιναν διαπραγματεύσεις, για πόσες σεζόν μπορούσε να παραταθεί. Γιατί φυσικά το HBO ήθελε περισσότερα» εξήγησε ο Χάας.

«Ο Τζορτζ αγαπά τον Νταν και τον Ντέιβ, αλλά μετά από την πέμπτη σεζόν, άρχισε να ανησυχεί για το μονοπάτι που ακολουθούσαν επειδή ο Τζορτζ ξέρει πού κατευθύνεται η ιστορία. Άρχισε να λέει: “Δεν ακολουθείτε το υπόδειγμά μου”» πρόσθεσε ο Χάας.

«Μακάρι να συνεχιζόταν για 10 χρόνια. Νομίζω ότι αυτό θα μας έδινε λίγο περισσότερο χρόνο στις επόμενες σεζόν για να το ολοκληρώσουμε. Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι εξακολουθώ να προσπαθώ να ολοκληρώσω αυτά τα βιβλία εδώ» είπε ο Μάρτιν.

Στο βιβλίο του «Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers» ο Τζέιμς Άντριου Μίλερ αφηγείται την αποκλειστική, εκρηκτική, αληθινή ιστορία του HBO μέσα από περισσότερες από 650 συνεντεύξεις με βασικές πηγές και καταγράφει το δράμα και την κωμωδία εκτός κάμερας και μέσα στις αίθουσες συνεδριάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr