Αντιμέτωπη με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε μια γυναίκα από χωριό του Νοτίου Πηλίου, όταν είδε το γατάκι της κρεμασμένο σε παγίδα για αγριογούρουνα. Όπως καταγγέλλει τόσο η ιδιοκτήτρια του ζώου όσο και η Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου, πολλά σημεία έχουν γεμίσει με τέτοιες παγίδες που καταλήγουν θανατηφόρες για πολλά ζώα.

Η γυναίκα είδε κρεμασμένο το γατάκι της, από παγίδα για αγριογούρουνα που ήταν τοποθετημένη σε δένδρο οικοπέδου. Σοκαρισμένη, προσπάθησε να το ξεμπλέξει και έπειτα το πήγε στον κτηνίατρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να το σώσει.

Mιλώντας στο «e-thessalia» ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ζώα οικόσιτα κι όχι μόνο μπλέκονται σε τέτοιες παγίδες που τοποθετούν κάποιοι για να πιάνουν αγριογούρουνα. «Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον γάτο μου κρεμασμένο εκεί. Απ’ όσο γνωρίζω τέτοιες παγίδες απαγορεύεται να τοποθετούνται. Ήταν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Στο παρελθόν σκύλοι και γάτες έχουν μπλεχτεί σε τέτοιες παγίδες άλλες φορές με αίσιο τέλος, άλλες φορές δυστυχώς με όχι αίσιο τέλος».

Η ιδιοκτήτρια της γάτας ενημέρωσε τόσο την Αστυνομία, όσο και τη Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου.

«Το Νότιο Πήλιο έχει γεμίσει από αυτές τις παγίδες που πιάστηκε και το άτυχο γατάκι της κυρίας. Με αυτές τις παγίδες, πιάνεται και άγρια πανίδα και αλεπουδάκια κι ασβοί, αλλά ακόμη και κατσίκες, σκύλοι και γάτες. Είναι φτιαγμένες από συρματόχοινο κι απαγορεύεται η πώλησή τους. Τις παγίδες αυτές τις τοποθετούν σε διάφορα μέρη και σε δένδρα, κυρίως συκιές που πλησιάζουν τα αγριογούρουνα για να φάνε και πιάνονται» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου, Νίκος Κλεφτοδήμος.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε, μετέβη χθες στην Εισαγγελία κατέθεσε μήνυση και ενημέρωσε τις Εισαγγελικές κι Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν, ζητώντας την παρέμβασή τους.

«Είναι εκατοντάδες οι παγίδες στο Νότιο Πήλιο. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει» είπε ο κ. Κλεφτοδήμος και συνέχισε: «Υπάρχουν κυνηγοί που είναι κάθετοι με αυτές τις πρακτικές. Βλέπουν αυτές τις παγίδες και δυσανασχετούν με τη νοοτροπία ορισμένων. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει γιατί είναι δραματική στο Νότιο Πήλιο. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο Νόμος και οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις παγίδες να τιμωρηθούν, με όσα ορίζει η νομοθεσία».

Πηγή: newsbeast.gr