Για το άνοιγμα των σχολείων, τις αποφάσεις που θα πάρει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αλλά και τους στόχους του αρμόδιου υπουργείου μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (3/1) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτση.

«Έως την Τετάρτη και αφού συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία» είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης στον ΣΚΑΪ.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», υπογράμμισε και παράλληλα διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

«Εάν η επιτροπή των ειδικών εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ φυσικά το υπουργείο θα τα υποστηρίξει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία» δεσμεύτηκε.

τεστ

«Ήδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32  εκατ. self test» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κλείνοντας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε ότι είναι εδώ και ένα χρόνο όλα έτοιμα ώστε όποιο σχολικό τμήμα μπαίνει σε αναστολή, την επόμενη ημέρα να μπορεί να ξεκινά τηλεκπαίδευση.

Πηγή: newsbeast.gr