Για αδράνεια και αδιαφορία απέναντι στον πολίτη κατηγόρεησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με την κατάσταση που στις αστικές συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι Κ. Σιορίκης και Λ. Σκούλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ αντίστοιχα, ο Απ. Ραυτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και ο Κ. Κουλούρης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη ότι επί έξι μήνες η κυβέρνηση «δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον απαράδεκτο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας. Τριακόσια περίπου οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικών».

Πρόσθεσε πως, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για να προκηρύξει η κυβέρνηση προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στις 30/10. «Επιτέλους, οφείλουν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα τώρα. Να προμηθευτούν άμεσα ανταλλακτικά. Να γίνουν οι προσλήψεις οδηγών και τεχνικών με fast track διαδικασίες για να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου των οχημάτων», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός του ΟΑΣΑ με τις δημοτικές συγκοινωνίες της περιφέρειας ώστε να ενσωματωθούν προσωρινά στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών για να αντιμετωπισθεί ο συνωστισμός.

Πηγή: newsbeast.gr