Έντονα αντέδρασε η Φώφη Γεννηματά στην κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Με δήλωσή της πριν από λίγο, επέκρινε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γιατί βγάζει τον Κυριάκο Μηστοτάκη από τη δύσκολη θέση λόγω της πανδημίας και της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

«Επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «την ώρα που είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία, την ώρα που αφήνει τους αδύναμους στο έλεος των τραπεζών, ο κ. Τσίπρας τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του και στρέφεται κατά μεμονωμένου υπουργού».

Επίσης, προσδιόρισε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής και υπογράμμισε πως «είναι προφανές ότι εμείς δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στη κυβέρνηση ούτε σε κανένα μέλος της».

Βαρουφάκης κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης με δήλωσή του εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για τον Πτωχευτικό Νόμο και την απουσία του από τη βουλή, αλλά ταυτόχρονα, ασκεί κριτική στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: « Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσήλθε να υπερασπιστεί τον Πτωχευτικό Νόμο του , στην προσπάθειά του να περάσει στα ψιλά το εγκληματικό νομοθέτημα. Ο κ. Τσίπρας , καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας στον υπουργό Οικονομικών, ξεκινά κοκορομαχία, που βοηθά τον κ. Μητσοτάκη να ξεχαστεί ο Πτωχευτικός Νόμος»

Πηγή: newsbeast.gr