Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των καταστημάτων με τα εποχιακά είδη από τη Δευτέρα (7/12). Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα υπάρξει διευρυμένο ωράριο και οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

«Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ανοίξουμε τα αμιγώς εποχιακά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη. Ανοίγουμε 110 καταστήματα και οι λεπτομέρειες θα ακουστούν αύριο. Θα έχουν διευρυμένο ωράριο, θα έχουν τις μάσκες, τα τετραγωνικά ανά πελάτη κλπ.

Όπως ο κόσμος πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, θα πηγαίνει και σε αυτά. Αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχιακά είδη. Για αυτό ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχιακά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα», είπε στο Mega o Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε για το αν οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα συγκεκριμένα καταστήματα στέλνοντας SMS, απαντώντας πως θα γίνεται ότι και με τα super market. Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός του SMS στο 13033 θα είναι το 2.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχιακά ήδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή. Υπήρξε συζήτηση με τους επιστήμονες και τον κ. Τσιόδρα για το αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Πηγή: newsbeast.gr