Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει τον Χρήστο Σταϊκούρα αλλά τον εσωκομματικό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρατήρησε ότι από τον νόμο Κατρούγκαλου και μετά, δεν υπάρχει ούτε μια δημοσκόπηση που να μην προηγείται η ΝΔ. «Δεν υπάρχει καμία περίοδος, στη νεότερη ιστορία της χώρας, τόσο μακρόχρονης ηγεμονίας ενός αρχηγού κόμματος και μιας παρατάξεως, από όσο απολαμβάνει η ΝΔ τα τελευταία 4 χρόνια», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι από τον Μάιο του 2016 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020, όλες οι δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών, έχουν πρώτη τη ΝΔ. Όπως δε επέμεινε ότι «και σε όλες τις εκλογές- εθνικές, αυτοδιοικητικές, σωματειακές, συνδικαλιστικές, στα ποδοσφαιρικά σωματεία, στα κοινόχρηστα πολυκατοικίας- όπου γίνανε εκλογές κερδίζει η ΝΔ».

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όπως παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, αντί η διαφορά αρχίζει να μειώνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό αλλά έχει υπερδιπλασιαστεί στην καλύτερη περίπτωση η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Κάνετε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Τα έχετε παντελώς χαμένα. Ποιος λογικός πολιτικός σύμβουλος θα συμβούλευε τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, μια ώρα πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον κορονοϊό και ενώ ο τουρκικός στόλος είναι στο Αιγαίο και ενώ έχουμε έξαρση της πανδημίας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «για ποιο λόγο το κάνατε λοιπόν και καταθέσατε πρόταση μομφής; είστε τόσο γελοίοι; ως και εγώ λέω δεν μπορεί να είστε τόσο γελοίοι. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Κάθισα να το σκεφτώ ψύχραιμα. Την εβδομάδα αυτή βγήκε η πρώτη δημοσκόπηση που είχε το ερώτημα «ποιον επιθυμείτε για αρχηγό, μετά τον Αλέξη Τσίπρα;» Εκεί, βγήκε για πρώτη φορά το όνομα του κ. Τσακαλώτου, ως του πιθανότερου διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά λοιπόν η πολιτική ηγεμονία του κ. Τσίπρα έχει αρχίσει και τρίζει και αν ηττηθεί με 20 μονάδες-εγώ σας λέω και με 10 μονάδες-ο Τσίπρας χαιρέτισε. Να γιατί την έκανε την πρόταση δυσπιστίας ο Τσίπρας. Δεν την έκανε για τον Σταϊκούρα, την έκανε για τον Τσακαλώτο για να θυμίζουμε εδώ επί 3 ημέρες τα πεπραγμένα του».

«Μόνο μια γελοία αντιπολίτευση θα έκανε αυτό το πράγμα που κάνατε εσείς αυτή τη στιγμή. Με το στόλο στο Αιγαίο να κάνετε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να λύσετε τα εσωκομματικά ζητήματα”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξέφρασε και ένα “προσωπικό παράπονο”, με τον εξής δηκτικό τρόπο: «Όλα σας τα συγχωρώ. Μου έχετε στήσει τη σκευωρία Novartis, μου κάνατε εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ, μην πω που κατέληξε, με έχετε βρίσει περισσότερο παντός άλλου, μου έχετε αφιερώσει στην ΑΥΓΗ, σχεδόν κάθε μέρα, πρωτοσέλιδο. Αλλά να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας μόνο στον Σταϊκούρα και όχι και σε μένα, που συνυπογράφω το νομοσχέδιο, αυτό το φάουλ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είστε απαράδεκτοι! Εμμέσως δηλώσατε στην ελληνική κοινωνία ότι με εμπιστεύεστε περισσότερο από τον Σταϊκούρα! Δεν το δέχομαι».

Πηγή: newsbeast.gr