Για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η αφαίρεσή της αφορά όλους τους πολίτες και θα γίνεται αυτόματα.

«Με τη ρύθμιση που ψηφίζουμε θα είναι αυτόματη σε όλους, γιατί αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ο μεγάλος βραχνάς», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί έχουν ήδη δει μηνιαίως μείωση.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων εξήγησε ότι μόλις «παγώσει» η ρήτρα αναπροσαρμογής, «οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουνε στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση».

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι το μοντέλο της Ελλάδας

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Ελλάδα βγαίνει έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και στην ουσία δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη που «δυστυχώς πηγαίνει αργά σε αυτό το θέμα».

Εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

Μικρή η εξάρτηση της Ελλάδας στο ρωσικό φυσικό αέριο

Για το ζήτημα του φυσικού αερίου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα τρέχει πάρα πολύ γρήγορα και ο σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα, επιτρέπει στην Ελλάδα να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες LNG.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η εξάρτηση της χώρας μας σε ρωσικό φυσικό αέριο είναι σχετικά μικρή και πως ήδη από φέτος το χειμώνα μέσω Ρεβυθούσας «θα έχουμε επαρκείς ποσότητες».

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να έχει πέσει μέσα σε αριθμό από την Α’ δημοτικού»

Ο υπουργός Ανάπτυξης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την εκτίμησή του ότι τα υπερκέρδη των εταιριών που πρέπει να φορολογηθούν κατά 90% φτάνουν τα 1,5 εκατ. ευρώ.

«Δίνετε μια στο δισεκατομμύριο να έχει πει αριθμό (ο κ. Τσίπρας) και να έχει πέσει μέσα; Δεν πρέπει να έχει πέσει μέσα σε αριθμό από την Α’ δημοτικού. Αμφιβάλω αν ξέρει πρόσθεση» και πρόσθεσε ότι δεν έχει περάσει από την Ελλάδα μεγαλύτερος πολιτικός υπόδουλος των μεγάλων συμφερόντων.

Για τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας ανέφερε ότι η ΡΑΕ έχει εκτιμήσει σε περίπου 500 εκατ. ευρώ τα κέρδη τους και πως θα φορολογηθεί το 90% στα πραγματικά ποσά, «ακριβώς όπως το έχει πει ο κ. πρωθυπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr