Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο 4ο αναπτυξιακό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεν δυσκολίες, λόγω των προβλημάτων στην αγορά, όμως παρόλα αυτά βρίσκεται ψηλά στις προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη.

«Μπροστά μας έχουμε δυσκολίες, αλλά σε αυτή την κατάσταση που τώρα υπάρχει, είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας ακόμα κρατάει καλά. Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανακοινώθηκαν για την οικονομία στις χώρες ευρωζώνης, για το 2022 και το 2023 έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των καλύτερων χώρων, ως προς τις προβλέψεις για ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το να έχουμε ανάπτυξη σημαίνει ότι καταφέρνουμε και παράγουμε νέες θέσεις εργασίας και ότι η οικονομία μας εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την πανδημία και παρά τον πόλεμο».

Ακόμη, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που αυτά τα περίπου τρία χρόνια που συμπληρώνω στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ελλάδα άλλαξε παντελώς την εικόνα της στο εξωτερικό». «Και αυτό, όπως τόνισε, «απεδείχθη με τις επενδύσεις που αυτά τα τρία χρόνια ήρθαν ήδη στη χώρα, αφού άλλαξε ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα πόλο έλξης επενδυτικών εταιρειών, διότι μόνο αν προσελκύσεις επενδύσεις από το εξωτερικό, μπορείς να προσδοκάς ότι είναι δυνατόν να βελτιώσεις τις ζωές των ανθρώπων του τόπου σου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «δεν το βάζουμε κάτω, τα προβλήματα θα υπάρχουν, αλλά θα τα λύσουμε με καλή διάθεση, εργατικότητα και καλή συνεργασία και στο τέλος όλα θα πάνε καλά παρά τις δυσκολίες».

Πηγή: newsbeast.gr