Βέβαιος πως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα έχει γίνει μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις στη Nova για το γηπεδικό θέμα των πράσινων και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ενώ αναφέρθηκε και στα γήπεδα των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γεωργιάδης.

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία ματς: «Με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ παίξαμε πολύ καλά. Ειδικά με την ΑΕΚ ήταν πολύ καλός ο Παναθηναϊκός».

Για τη Λεωφόρο: «Είχα διαρκείας στην 10 στη Λεωφόρο. Είχα διαρκείας για 10 χρόνια. Κι εγώ το αγαπάω αυτό το γήπεδο. Ήμουν φανατικός του Σαραβάκου. Ο Καραγκούνης ήταν ψυχάρα. Μπασινάς, Φύσσας, Χένρικσεν».

Για το νέο γήπεδο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ακούσει τόσες φορές τη Διπλή Ανάπλαση που δεν πιστεύει τίποτα και είναι λογικό. Εγώ κρατώ χαμηλούς τόνους. Εγώ υπέγραψα. Εάν όλα πάνε καλά, σε 36 μήνες θα έχουμε τη Διπλή Ανάπλαση με το γήπεδο της ΠΑΕ, τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Ξεπεράστηκε και η εκκρεμότητα με το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει το έργο. Τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν σε έργα με ώριμες μελέτες. Η Διπλή Ανάπλαση έχει έτοιμο προεδρικό διάταγμα και ώριμες μελέτες. Είναι έργο ιδανικό γι’ αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν έχω καμία ανησυχία.

Το πρώτο που με ρωτάει ο κόσμος είναι αν θα γίνει. Έχουν ακουστεί τόσα πολλά. Θυμάμαι τον εαυτό μου από νεαρό να μιλάμε για Διπλή Ανάπλαση. Έχουν περάσει 13-14 χρόνια και η Διπλή Ανάπλαση δεν έχει γίνει. Σας λέω όμως ότι θα γίνει.

Το έργο είναι με χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου. Όταν βάζει το 100% το ελληνικό δημόσιο, δεν μπορεί να μην έχει μερίδιο από τα έσοδα. Τα χρήματα δεν τα βάζει ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης .

Πέρα από το οτι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τις καλύτερης εγκαταστάσεις με διαφορά, η ΠΑΕ θα έχει γήπεδο για έναν αιώνα.

Όσον αφορά σουίτες και ονομοτοδοσία είναι της ΠΑΕ. Οι άλλες χρήσεις θα μοιραστούν με το Δήμο.

Το Δημόσιο κερδίζει το εξής. Κερδίζει ένα μεγάλο χώρο πρασίνου στην Αθήνα που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής. Κερδίζουμε μια νέα γειτονιά. Με άξονα το γήπεδα. Θα γίνει μια καινούρια σπουδαία γειτονιά. Θα αποκτήσει μαγαζιά, σπίτια, δρόμους. Όπως έχει γίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Φτιάχνουμε μια καινούρια φωλιά με χώρο να αναπτυχθεί. Στη Λεωφόρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι ασφυκτικά. Σε τρία χρόνια από σήμερα θα μεταδίδεται αγώνας του Παναθηναϊκού από τον Βοτανικό.

Θέλω να με αξιώσει ο Θεός να ζήσω αυτή τη μέρα, θα νιώσω μεγάλη χαρά και μεγάλη περηφάνια όταν μπω στο γήπεδο.

Χαιρέτισαν και οι άλλες ομάδες την προσπάθεια κι αυτό αναβαθμίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έχουν συμφέρον να αναβαθμιστεί. Όλοι χάνουν όταν βρίσκεται σε παρακμή το προϊόν».

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Είμαι πρόθυμος, αν μου φέρουν βιώσιμα πρότζεκτ κι άλλες ομάδες, με προτεραιότητα ο ΠΑΟΚ, να βοηθήσω. Δεν έχω δεχθεί πρόταση ή αίτημα από τον ΠΑΟΚ για να πω ναι ή όχι. Όταν έρθει θα απαντήσω».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Στο γήπεδο της ΑΕΚ δόθηκε η απάντηση εντός 24 ωρών. Δεν θέλω να νομίζει κάποιος ότι ξέμπλεξα το κουβάρι της Διπλής Ανάπλασης επειδή είμαι Παναθηναϊκός. Το κίνητρο δεν ήταν οπαδικό».

Πηγή: newsbeast.gr