«Η φύση προς το παρόν είναι φειδωλή», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, συνοψίζοντας πως υπάρχει επιφύλαξη και για αυτό οι ειδικοί δεν μπορούν να είναι καθησυχαστικοί αφού δεν υπάρχουν εκείνα τα απαραίτητα δεδομένα ώστε ξεκάθαρα να λεχθεί πως ο σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε προχθές στη Λέσβο ήταν ο κύριος και τώρα είμαστε καθαρά στη φάση των μετασεισμών.

Όπως εξήγησε αναλυτικότερα, το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού δεν είναι μεγάλο μεν δεν είναι απίθανο δε.

«Δεν ξέρουμε ο 4,9 αν είναι ο κύριος ή αυτός, μαζί με όλους τους άλλους, είναι προσεισμοί ενός ισχυρότερου», είπε συγκεκριμένα τονίζοντας πως αυτά είναι τα ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής επιβεβαίωσε πως τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και διεθνώς, είναι σύνηθες μετά από έναν ισχυρό σεισμό να ακολουθούν κι άλλοι, σχεδόν εξίσου, ισχυροί.

«Το έχουμε παρατηρήσει», είπε υπογραμμίζοντας πως οπωσδήποτε αυτό παραμένει όμως ένα από τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν αβεβαιότητα στους επιστήμονες ως προς τις αξιολογήσεις και για αυτόν τον λόγο δεν καθίσταται δυνατόν να καταλήξουν στο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Νομίζω ότι αύριο, μεθαύριο το πολύ, θα έχουμε περισσότερα δεδομένα», συνόψισε.

«Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα δεδομένα», πρόσθεσε συστήνοντας υπομονή και ψυχραιμία.

Πηγή: newsbeast.gr