Ένας άνδρας 52 ετών πέθανε σε εστιατόριο της νότιας Γερμανίας αφού ήπιε σαμπάνια στην οποία είχε προστεθεί η ναρκωτική ουσία ecstasy, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 33 έως 52 ετών αισθάνθηκαν αδιαθεσία αφού ήπιαν από το ίδιο μπουκάλι, σε κατάστημα εστίασης της πόλης Βάιντεν, στη Βαυαρία, το βράδυ του Σαββάτου (12/2). Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκερτ Σέφερ, η τοξικολογική εξέταση αποκάλυψε ότι η σαμπάνια περιείχε υψηλή ποσότητα ecstasy. Η εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πρώτος στόχος της έρευνας είναι να καθοριστεί πώς και από πού προήλθε το μπουκάλι και ποιος γνώριζε ότι περιείχε ecstasy.

Ένας τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι αφού ήπιαν τη σαμπάνια ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν φρικτούς πόνους, μέχρι που έπεσαν ουρλιάζοντας στο πάτωμα του εστιατορίου.

Η κατάσταση των υπολοίπων επτά ανθρώπων που νοσηλεύονται δεν εμπνέει ανησυχία.

Η εφημερίδα «Bild» γράφει ότι η εν λόγω σαμπάνια προερχόταν από ένα μπουκάλι τριών λίτρων, το οποίο ανοίχθηκε για το τραπέζι των θυμάτων, καθώς γιόρταζαν μια επαγγελματική επιτυχία του 52χρονου που εξέπνευσε. Κάποιοι πελάτες είπαν αμέσως ότι είχε μια «χημική» και «παράξενη» γεύση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες το ποτό ήταν σχεδόν μωβ.

Ο δήμαρχος του Βάιντεν, Γενς Μέγερ, δήλωσε σοκαρισμένος από την τραγωδία και έκανε λόγο για μια «πολύ θλιβερή ημέρα» για την πόλη του.

Πηγή: newsbeast.gr