Η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, παρά την ενεργειακή κρίση, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, απευθυνόμενος στον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος, όπως λέει, «πρέπει να δει με ηρεμία πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοκρατία».

«Εάν προκύψει ανάγκη, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα», δηλώνει ο κ. Χάμπεκ στην Welt am Sonntag και επισημαίνει ότι παρά τον περιορισμό κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 25%, η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας μειώθηκε μόνο κατά 1,4%.

«Αυτό δείχνει ότι είναι εφικτό να υπάρχει κέρδος στην αποδοτικότητα. Υπό την πίεση των τιμών, είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις που συνάδουν με τους όρους της οικονομίας της αγοράς. Αυτό δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η χώρα», δηλώνει ο Ρόμπερτ Χάμπεκ και καταλήγει: «Όποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά ο «πράσινος» υπουργός Οικονομίας.

Πηγή: newsbeast.gr