Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επέμεινε χθες ότι η χώρα του πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να δαπανά ετησίως τουλάχιστον το 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της για την άμυνα.

Στην πρώτη του επίσκεψη σε εγκατάσταση του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού – στην Έκενφερντε – αφότου ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, τον περασμένο μήνα, ο κ. Πιστόριους τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα αν θα δοθεί προτεραιότητα στις κοινωνικές παροχές ή στις αμυντικές δαπάνες.

Ταυτόχρονα επέμεινε ότι ως εκ του αξιώματός του είναι υπεύθυνος για να «εγγυηθεί την ασφάλεια» της χώρας και «ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς τη συμμαχία» (σ.σ. το NATO) και τις «δεσμεύσεις της όσον αφορά την εθνική άμυνα».

Μένει να βρεθεί ο τρόπος που η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει την επίτευξη του σκοπού αυτού, συνέχισε.

«Δεν αμφισβητεί κανείς πως πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2%. Τώρα το ζήτημα είναι το πώς», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως η συζήτηση πρέπει να είναι ανοικτή.

Πηγή: newsbeast.gr