Περίπου οι μισές από τις προγραμματισμένες πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Eurowings στη Γερμανία ακυρώθηκαν τη Δευτέρα (17/10) λόγω της απεργίας των πιλότων της. Οι ακυρώσεις έφεραν προβλήματα με τα σοβαρότερα να σημειώνονται στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Οι πιλότοι της θυγατρικής της Lufthansa, της Eurowings, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τριήμερη απεργία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις. Η εταιρεία, η οποία επέκρινε την απεργία ως δυσανάλογη, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα καταφέρει αυτό το τριήμερο να υλοποιήσει τουλάχιστον το μισό από το πτητικό της πρόγραμμα. Από την άλλη πλευρά το σωματείο των πιλότων «Cockpit» δικαιολόγησε την απεργία, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκή» προσφορά από την πλευρά των εργοδοτών για τη συλλογική μισθολογική σύμβαση που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Είναι η δεύτερη απεργία των πιλότων της Eurowings εντός δύο εβδομάδων.

Μόνο στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ακυρώθηκαν σήμερα 100 από τις 170 προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας και εκτιμάται ότι δεκάδες χιλιάδες επιβάτες θα πρέπει είτε να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις ή σε τρένο είτε να αναβάλουν το ταξίδι τους

Πηγή: newsbeast.gr