Δέσμη μέτρων ανακούφισης από τις συνέπειες των υψηλών τιμών ενέργειας ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι επικεφαλής των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP). Στα μέτρα, για τα οποία πραγματοποιήθηκε ολονύχτια διαβούλευση, περιλαμβάνονται εφάπαξ βοήθεια για κάθε πολίτη αλλά και ελαφρύνσεις για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, οικογένειες και οδηγούς.

Συγκεκριμένα, για το τρέχον έτος οι πολίτες θα απαλλαγούν από 300 ευρώ στον φόρο εισοδήματός τους, ενώ οι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος θα λάβουν εφάπαξ ποσό ύψους 200 ευρώ και οι οικογένειες επιπλέον εφάπαξ 100 ευρώ στο επίδομα τέκνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των κομμάτων, θα εισαχθεί ενιαίο εισιτήριο 9 ευρώ για όλα τα αστικά μαζικά μέσα μεταφοράς για τους επόμενους τρεις μήνες, κόστος για το οποίο οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα λάβουν από την ομοσπονδία τα απαραίτητα κονδύλια.

Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, αποφασίστηκε μείωση της τιμής για τους επόμενους τρεις μήνες, κατά 30 λεπτά/ λίτρο για την βενζίνη και κατά 14 λεπτά/λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης, μέσω μείωσης του ενεργειακού φόρου καυσίμων «στο ελάχιστο ευρωπαϊκό».

Τα νέα μέτρα θα εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης.

Πηγή: newsbeast.gr