Δύο παράλληλες διαδηλώσεις, μία για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και μία συμπαράστασης στους Ρώσους που ζουν στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα στη Δρέσδη.

Με κεντρικό σύνθημα «σώστε την Ουκρανία τώρα!», εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Πλατεία Θεάτρου της Δρέσδης, ενώ την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μακριά διαδήλωναν περίπου 200 άτομα κρατώντας ρωσικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «όχι στην τρομοκρατία εναντίον των ρωσογερμανών και των ρωσόφωνων», «ρωσική – η γλώσσα της ειρήνης» και «όχι στην πολιτική προπαγάνδα στα σχολεία».

Οι δύο διαδηλώσεις προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς σοβαρά προβλήματα. Σε βάρος ωστόσο ενός 35χρονου διατάχθηκε προανάκριση για ναζιστικό χαιρετισμό.

Η πόλη της Δρέσδης έχει απαγορεύσει μεταξύ άλλων τη χρήση των συμβόλων της φιλορωσικής προπαγάνδας, όπως το «Ζ», αλλά και την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, ένα ρωσικό στρατιωτικό σύμβολο.

Πηγή: newsbeast.gr