Σε καραντίνα τέθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, και ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μίχαελ Ροτ. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πολιτικοί είχαν επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, οι δύο αξιωματούχοι είχαν το βράδυ της Δευτέρας (02/11) συνάντηση με ξένη αποστολή, μέλος της οποίας διαγνώσθηκε εκ των υστέρων θετικό στον ιό. Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, το υπουργείο ενημερώθηκε σήμερα (04/11) και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Νωρίτερα σήμερα, για τον ίδιο λόγο, ακυρώθηκε και το προγραμματισμένο για το μεσημέρι γεύμα εργασίας του κ. Μάας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Όπως επισημαίνει το γερμανικό υπουργείο και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρώτο μοριακό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Μάας ήταν αρνητικό, ενώ έχουν ενημερωθεί ήδη όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Διευκρινίζεται ακόμη ότι κατά τη συνάντηση είχαν τηρηθεί όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων.

Ο Χάικο Μάας, όπως και την προηγούμενη φορά που τέθηκε σε καραντίνα για τον ίδιο λόγο, θα παραμείνει σε κατοικία στο Βρανδεμβούργο.

Πηγή: newsbeast.gr