«Η άποψη της λογικής λέει ότι δε μπορεί με 50.000 τη μέρα να ανοίγουν τα σχολεία όπως άνοιξαν το Σεπτέμβριο! Φαίνεται πλέον ότι η κυβέρνηση συνειδητά αφήνει τη διασπορά ανεξέλεγκτη» τόνισε σήμερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε, «οι εισηγήσεις των επιστημόνων δεν είναι αυτές. Αυτές είναι οι εισηγήσεις της κυβέρνησης η οποία δεν δέχτηκε έστω και για μία εβδομάδα παράταση προκειμένου να μείνουν ανοιχτά και τα σχολεία αλλά και τα νοσοκομεία. Πρώτον, πάρα πολλοί επιστήμονες μίλησαν δημοσίως. Δεύτερον η απόφαση για τα ανοιχτά σχολεία διέρρευσε μία μέρα πριν συνεδριάσει η επιτροπή. Προεξοφλήθηκε στο Μαξίμου τη Δευτέρα και ανακοινώθηκε την Τρίτη μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής».

Όπως τόνισε, «η αδιαμφισβήτητη πρόθεση όλων μας είναι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Πώς όμως; Η κυβέρνηση διατηρεί το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα! Προσέθεσαν ακόμη και 1 ακόμη σελφ τεστ (με τον γνωστό σε όλους βαθμό αξιοπιστίας που έχει αυτό το διαγνωστικό εργαλείο) και προχώρησαν στο άνοιγμα. Ας πουν ανοιχτά: Δεν έχουμε πλέον χρήματα, δε θέλουμε να πληρώσουμε, δε μπορούμε να στηρίξουμε πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης και πλατφόρμες τηλεργασίας δε μπορούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Ας αποδείξει η κυβέρνηση ότι μπορεί και να προστατεύσει τους πολίτες και να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις οποίες πριν τις γιορτές διαβεβαίωνε ότι θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα και κατόπιν τις έκλεισε και έμειναν με τις προμήθειες στα κρύα του λουτρού! Άραγε έχει χρήματα και δεν θέλει να τα δώσει;».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «συνειδητά τα σχολεία γίνονται εστίες υπερμετάδοσης της νόσου από την κυβέρνηση. Είναι απολύτως υπεύθυνη και θα απολογηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση 10 μέτρων με πρώτο την αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1 νοσούντων για τη διακοπή λειτουργίας ενός τμήματος. Κανένα μέτρο δεν εισακούστηκε! Σε ποια βάση; Επιστημονικής εγκυρότητας ή της πολιτικής τους αδιαλλαξίας;».

Σε ερώτηση, τέλος, που τέθηκε για τις δημοσκοπήσεις η κ. Γεροβασίλη ανέφερε τα εξής: «Η συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις δεν είναι της παρούσης. Παρότι η αγωνία της κυβέρνησης να εμφανίζεται επικοινωνιακά ισχυρή είναι απολύτως ερμηνεύσιμη Σε κάθε περίπτωση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν την κατάρρευση της αξιοπιστίας κυβέρνησης σε όλα τα μεγάλα ζητήματα είτε στη διαχείριση της πανδημίας είτε στην οικονομία είτε της ασφάλειας. Όμως το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι κορυφώνεται η αγωνία της κοινωνίας την οποία πλέον διαπερνά πολυεπίπεδη ανασφάλεια».

Πηγή: newsbeast.gr