Μπορεί άπαντες να παραμιλάνε με την τρομερή εμφάνιση του Μίλτου Τεντόγλου και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Βελιγραδίου με το εντυπωσιακό 8.55, όμως στην αρχή υπήρξε μεγάλη κουβέντα για το γεγονός ότι ακυρώθηκε το πρώτο άλμα του.

Το πλάνο δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Έλληνας άλτης δεν πάτησε στην πλαστελίνη, όμως η απόφαση τον κριτών ήταν σωστή, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, το άλμα σωστά χρεώθηκε άκυρο, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει από τον Νοέμβριο του 2021. Μέχρι τότε, ο αθλητής θα έπρεπε να αφήσει σημάδι στην πλαστελίνη για να χρεωθεί με άκυρο άλμα.

Αυτό δεν ισχύει πλέον και άκυρο θεωρείται ένα άλμα όταν το πέλμα κατά την απογείωση, «διαπεράσει το κατακόρυφο επίπεδο που ορίζει η γραμμή απογείωσης με οποιοδήποτε τμήμα του ποδιού ή του παπουτσιού του, είτε τρέχοντας χωρίς να πραγματοποιήσει άλμα, είτε κατά την εκτέλεση του άλματος» όπως αναφέρει στον κανονισμό της η Παγκόσμια ομοσπονδία.

Έτσι, το παπούτσι του Τεντόγλου, έστω και οριακά, φαίνεται να διαπερνά στον αέρα το όριο που χωρίζει την πλαστελίνη από την υπόλοιπη βαλβίδα και γι’ αυτό μετρήθηκε άκυρο.

Πηγή: newsbeast.gr