Να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης στη χώρα του ενώ ο λαός στενάζει υπό το βάρος της βαθιάς οικονομικής κρίσης επιχειρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στα τζαμιά τα οποία χαρακτηρίζει «στρατώνες» και τους μιναρέδες τους οποίους χαρακτηρίζει «ξιφολόγχες».

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με νέους ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε εκ νέου να συνδέσει τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα του με έναν «πόλεμο» κατά της Άγκυρας από τρίτους τονίζοντας μάλιστα πως κανένας δεν μπορεί να «υποδουλώσει» την Τουρκία.

«Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι θόλοι είναι τα κράνη μας, οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας. Τίποτα δεν μπορεί να μας υποδουλώσει. Κι ας έρθουν πάνω μας κατακλυσμοί  και ηφαίστεια  εμείς είμαστε αυτοί που οι πρόγονοι μας που είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς, δεν γονάτισαν ποτέ» είπε ο Ερντογάν όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης τη Δευτέρα (6/12).

«Επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και σε μας το παιχνίδι που έπαιξαν από το Ιράκ μέχρι τη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι και το Σουδάν. Με τη βοήθεια του Θεού και την θέληση του λαού μας καταφέραμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά που είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών του αιώνα. Τώρα τον ίδιο αγώνα δίνουμε στην οικονομία» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων ο Ερντογάν

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν καταβάλει προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων καθώς μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σήμερα μεταβαίνει για τον ίδιο λόγο στο Κατάρ.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε επίσκεψη στην τουρκική στρατιωτική βάση που υπάρχει στο Κατάρ από όπου και «υποσχέθηκε» πως η Άγκυρα θα προστατεύσει εκτός από τα δικά της, και τα «δικαιώματα» των αδελφών της στην Κύπρο, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας  εργάζονται σκληρά όσο ποτέ στην ιστορία της χώρας, για να προστατέψουν όχι μόνο  τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, αλλά  και των αδελφών μας στην Κύπρο στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν και όλων των αδελφών και συμμάχων μας» δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Πηγή: newsbeast.gr