Ο ρατσισμός είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και εξαίρεση, δυστυχώς, δεν αποτελεί η Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται και από όσα είπε ο Εμμανουήλ Καραλής για την αντιμετώπισε που είχε από προπονητή του πριν χρόνια, πριν τελικά γίνει καταγγελία και έρθει η καταδίκη από τα δικαστήρια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ μίλησε στο περιδικό «OK» και τα όσα είπε δεν ήταν ευχάριστα, αφού θυμήθηκε τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν εξαιτίας ρατσιστικών συμπεριφορών.

«Είμαι Έλληνας αλλά μαύρος. Στο σχολείο δεν υπήρχαν άλλοι μαύροι εκτός από εμένα και την αδελφή μου. Υπήρχαν κάποια παιδάκια στην Α’ Δημοτικού που μίλαγαν άσχημα, έλεγαν «τα μαυράκια». Όλα αυτά ξεκινούν από την οικογένεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με τον ρατσισμό.

Στη συνέχεια, μπαίνοντας στον στίβο και κάνοντας επιδόσεις, υπήρχε ένας προπονητής που όταν με έβλεπε να πηγαίνω καλά, ξεκινούσε και έλεγε: οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ, να πας στη χώρα σου εσύ κι η μάνα σου. Τραγικά σχόλια για έναν 15χρονο», είπε αρχικά ο Καραλής και συνέχισε.

«Το καταγγείλαμε. Έκανε μια πρώτη καταγγελία η μητέρα μου, όταν ήμουν ανήλικος, και στα 18 μου έκανα μόνος μου την καταγγελία, γιατί παρατράβηξε. Από τα 13 μέχρι τα 21 μου ήταν μία διαρκής ενόχληση. Ήταν προπονητής άλλου αθλητή και πολύ καλού. Φτάσαμε στα δικαστήρια, κατηγορήθηκε στην Ομοσπονδία. Η Επιτροπή Φιλάθλου τον έβγαλε από τα στάδια για κάποιον καιρό και μας πήγε στα ανώτατα αθλητικά δικαστήρια, όπου τον καταδίκασαν και εκεί. Κρίθηκε ρατσιστής, είναι ρατσιστής».

Πηγή: newsbeast.gr