Τη δική της απάντηση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστήριξε από το βήμα του Κοινοβουλίου ότι μπαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιούλιο του 2019 δεν βρήκε ούτε καν router για να συνδεθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με το Διαδίκτυο, δίνει η τέως γενική γραμματέας του Πρωθυπουργού επί διακυβέρνησης Τσίπρα, Γιάννα Πεππέ.

«Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα ίσως και να γελούσα για τα router που ακούστηκαν μέσα στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», αναφέρει σε δήλωσή της. «Για να σοβαρευτούμε όμως», συνεχίζει, «το Μέγαρο Μαξίμου παραδόθηκε με πλήρη τον ηλεκτρομηχανολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό του και φυσικά, πώς θα ήταν δυνατόν να είναι αλλιώς άλλωστε, όλα τα router στη θέση τους. Αυτό αν δεν το αντιλήφθηκε ο κύριος Μητσοτάκης, μπορεί να το επιβεβαιώσει τόσο ο κύριος Δημητριάδης, που ανέλαβε στη θέση μου ως Γενικός Γραμματέας και στον οποίο παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο μου και όσα είχα στην ευθύνη μου, όσο και ο Προϊστάμενος Διοίκησης και Οργάνωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και ο υπεύθυνος πληροφορικής», επισημαίνει επίσης, προσθέτοντας πως «οι δύο τελευταίοι διατηρήθηκαν στη θέση τους και από την επόμενη κυβέρνηση συνεχίζοντας να ασκούν τα καθήκοντά τους, ορθά κατά τη γνώμη μου γιατί εκτός από το ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικούς δημοσίους υπαλλήλους με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του θεσμού».

Τέλος, η κ. Πεππέ τονίζει: «Θα ήθελα ειλικρινά να μπορούσα να πω ότι παραδώσαμε το Μαξίμου όπως το παραλάβαμε, το αυτονόητο δηλαδή, αλλά δυστυχώς δεν ήταν έτσι. Παραλάβαμε άδεια γραφεία και παραδώσαμε γραφεία πλήρως εξοπλισμένα και λειτουργικά από την πρώτη στιγμή για όσους ανέλαβαν τις κρίσιμες αυτές θέσεις. Έτσι δηλαδή όπως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr