Μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ΝΒΑ, κάποτε όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του αναγκάζονταν πουλάνε πράγματα από πόλη σε πόλη για να τα βγάλουν πέρα και, όπως είπε, αυτή είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές της ζωής του.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφερε να οδηγήσει και φέτος την ομάδα του ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ ή έστω τους τελικούς, με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε διακοπές και να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για δηλώσεις. Σαν κι αυτές, δηλαδή, που έκανε στη σελίδα του Costa Navarino, εξηγώντας πώς απολαμβάνει πλέον τις στιγμές με τους δικούς του ανθρώπους.

«Η ζωή είναι πολύ δύσκολη. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ποιος είσαι και να βρεις έναν τρόπο να είσαι ΟΚ με αυτό. Πολλοί ενδεχομένως θα δυσκολευτούν γιατί πάντα θα θέλουν το κάτι παραπάνω κι έτσι υπάρχει κίνδυνος να μην είναι ποτέ χαρούμενοι. Η οικογένειά μου κι εγώ, όταν δεν είχαμε τίποτα, μάθαμε να επιβιώνουμε στους δρόμους. Έπειτα προσαρμοστήκαμε όταν πήγαμε στο ΝΒΑ.

Συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά. Αλλάζουμε όμως οι αρχές μας παραμένουν ίδιες. Πάντα θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Όταν ήμουν μικρός, πηγαίναμε από πόλη σε πόλη και πουλούσαμε πράγματα. Για μένα, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές», είπε αρχικά ο Αντετοκούνμπο και συνέχισε.

«Ήμουν με τα αδέλφια μου, σε ένα αυτοκίνητο, παίζαμε, γελούσαμε και κάναμε πλάκα. Δεν το νιώθαμε εκείνη την στιγμή αλλά τώρα που ο ένας αδελφός μου είναι στη Γαλλία, το νιώθω. Αυτό με έχει επηρεάσει, όσον αφορά τον χαρακτήρα μου, το πώς θα μεγαλώσω τα παιδιά μου, πώς θα είμαι σαν παίκτης…

Ήλθα εδώ στο Costa Navarino για έναν λόγο, επειδή ξέρω ότι μπορώ να φέρω την οικογένειά μου και επειδή είναι ένα μέρος που μπορεί να μου προσφέρει ό,τι έζησα και αισθάνθηκα σαν παιδί. Δεν είχαμε λεφτά, όμως ήμασταν μαζί. Και πλέον είμαστε μαζί: Ο Κώστας, ο Θανάσης, ο Άλεξ, ο Φράνσις, η μητέρα μου και τα παιδιά μας. Όλοι μαζί! Μου αρέσει αυτό. Ποτέ δεν ήμουν μόνος στη ζωή μου. Πάντα είχα τα αδέλφια μου, την οικογένειά μου στο πλευρό μου. Θέλω να συνεχίσω έτσι».

Πηγή: newsbeast.gr