Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έχοντας στο πλευρό του και τα αδέρφια του Θανάση και Άλεξ, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μαζί ήταν και το επιτελείο της εταιρίας Calamos του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Τζον Κουδούνης και είχε τη δυνατότητα να σημάνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανταλλαγής των μετοχών εκεί όπου «χτυπάει» η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας.

Προτού ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ του NBA, που εκμεταλλεύτηκε το ρεπό που είχε από τους Μιλγουόκι Μπακς, γίνει ο «Greek Freak» της Wall Street παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Εκεί ο Αντετοκούνμπο εξήγησε τη… συμμαχία του με τον Τζον Κουδούνης και τη συμμετοχή του στην εταιρία Calamos με την οποία δημιουργούν ένα επενδυτικό fund που θα κάνουν τέτοιους επενδύσεις πιο προσιτές, ενώ το 10% των πιθανών κερδών αυτού του πρότζεκτ θα δωρίζεται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα η οικονομική εκπαίδευση.

Ο Giannis εξήγησε πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τα οικονομικά γιατί «θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο κόσμος να έχει πρόσβαση σε επενδύσεις και να βοηθήσω τον κόσμο όσο μπορώ», τόνισε και συνέχισε πως «είναι πολύ σημαντική η οικονομική εκπαίδευση και η κατανόηση της οικονομίας. Μεγαλώνοντας δεν είχα κανέναν να μου εξηγήσει πως λειτουργεί και να μου μάθει πως να επενδύω τα χρήματα μου. Ήρθα στις ΗΠΑ στα 18 μου και μου έδωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια. Δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά… Το 70% των αθλητών καταλήγει να μην έχει χρήματα». Επίσης υπογράμμισε πως το πρώτο πράγμα που θα μάθει στα παιδιά του είναι να είναι προσεκτικά με τα χρήματά τους.

Πηγή: newsbeast.gr