Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα, με τον Γιάννη Καλλιάνο να παρουσιάζει χάρτες για τις περιοχές που θα δουν το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και στους 42 βαθμούς.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος έδωσε νέα στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού, καθώς φαίνεται πως οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες στην Ελλάδα.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα είναι πιθανότατα οι πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα.

«Έχουμε ήδη καταλάβει την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο τοπικά και στους 41-42°C σε περιοχές ευπαθείς στη ζέστη και μακριά από τις θάλασσες», σημειώνει αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος για την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Οι χάρτες με τις θερμοκρασίες – Σπάει το φράγμα των 40 βαθμών

Πού θα φτάσουν όμως οι μέγιστες θερμοκρασίες για τις επόμενες 3 ημέρες;

Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Παρατεταμένος ο καύσωνας, με άγνωστη διάρκεια

Έως και την επόμενη Παρασκευή (για 1 εβδομάδα τουλάχιστον) θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ο καύσωνας να παραταθεί, όμως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του ο Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνει: Προσοχή στις πυρκαγιές διότι παρόλο που δεν θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους, μέσα στο Αιγαίο θα πνέει ένα μελτέμι 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Όμως, οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος καύσωνας θα αυξήσει την πιθανότητα και πάλι για ενδεχόμενες πυρκαγιές.

Πηγή: newsbeast.gr