Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Το Πρωινό» Γιώργος Λιάγκας πήρε κάποια λεπτά σήμερα από την εκπομπή του, προκειμένου να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στον χτεσινό δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023. Χθες, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο 16χρονος Victor Vernicos, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 13/05.

Αρχικά, στην εκπομπή αναφέρθηκε πως το τραγούδι δεν επιλέχθηκε από την Επιτροπή Κοινού, αλλά από την Επιτροπή της ΕΡΤ. Το τραγούδι στην Επιτροπή Κοινού που βγήκε πρώτο, με τεράστια διαφορά από το «What they Say» του Victor Vernicos, ήταν το «Liar» της Melissa Mantzoukis.

«Χθες κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό ότι το τραγούδι το επέλεξε ο κόσμος. Ντροπή! Είναι ντροπή να το λέμε. Ακούστε την κοροϊδία τη μέγιστη. Φώναξε η ΕΡΤ 70 άτομα και ψήφισαν πρώτο με τεράστια διαφορά το τραγούδι της κ. Melissa Mantzoukis και όχι το τραγούδι του κ. Βίκτωρα Βερνίκου. Άρα, ο κόσμος, που για πρώτη φορά, όπως είπε η Τζένη Μελιτά, ότι ψήφισε, το τραγούδι που επέλεξε ήταν της Melissa Mantzoukis» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «ορίζει η ΕΡΤ μια 7μελή επιτροπή από υπαλλήλους της, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχει κάποιος μουσικός επιμελητής, κάποιος από δισκογραφική εταιρεία, κάποιος που κάνει ραδιόφωνο… Οι 7 της ΕΡΤ ψηφίζουν ένα άλλο τραγούδι και μαθαίνω ότι το τραγούδι του Βίκτωρα Βερνίκου στην επιτροπή αυτή ήρθε δεύτερο – τρίτο. Πάντως δεν ήρθε πρώτο».

«Βγάζει η ΕΡΤ μια ανακοίνωση που λέει: “Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» για να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ”. Άρα τι μας λέει η ΕΡΤ κοροϊδεύοντάς μας στα μούτρα; Ότι εγώ βάζω μια επιτροπή 70 ανθρώπων που επιλέγουν με διαφορά άλλο τραγούδι, όμως εγώ βάζω εδώ άλλους 7 δικούς μου υπαλλήλους που ούτε αυτό βγάζουν πρώτο. Επειδή, όμως, το βγάζουν δεύτερο, δεν επιλέγουμε αυτό που ψήφισε το κοινό πρώτο, επιλέγουμε αυτό που και οι δύο έβγαλαν δεύτερο. Και αυτό είναι επιτυχία. Και δώσαμε και 550 χιλιάρικα. Και χθες βγήκε η κ. Μελιτά και μας είπε ότι για πρώτη φορά ψήφισε ο κόσμος. Ο κόσμος άλλο ψήφισε. Δεν μας κοροϊδεύουν στα μούτρα; Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο», κατέληξε ο παρουσιαστής.

Πηγή: newsbeast.gr