Η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν υπήρξε λόγος για νοθεία, με αφορμή την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στην ΕΔΕΚΑΠ για τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για περισσότερα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής», υπογραμμίζει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, με «αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως αναφέρει. «Επίσης σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο».

Επίσης επισημαίνεται ότι «ο κ. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Η πρώτη αντίδραση Ανδρουλάκη

«Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα, Πέμπτη, ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα» σημειώνουν πηγές προσκείμενες στον έναν εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, μετά από την δημοσιοποίηση επιστολής του έτερου υποψηφίου και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταγγέλλει παρατυπίες στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν: «Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα, Πέμπτη, ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα, τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη».

«Στην ουσία, καταρρίπτει κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα από ένα όργανο στο οποίο έχει την πλειοψηφία» λένε, και καταλήγουν:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες πάνω μας, απαιτείται ευθύνη απ’ όλους».

Πηγή: newsbeast.gr