Νέα στοιχεία από τη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα με τις αλλαγές που έκανε ο δημοσιογράφος το 2018 με το ιδιόχειρο σημείωμά του, το αίτημα για μπλόκο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αλλά και την περιουσία που απέκτησε τα τελευταία 3 χρόνια.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παρουσίασε αποσπάσματα από τη διαθήκη των 15 σελίδων που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, με την οποία ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εφαρμοστεί το δίκαιο του Μονακό, δηλαδή η σύζυγός του Μαρία Καρρά και οι δύο γιοι του Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας να πάρουν από το 1/3 της περιουσίας του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Αύγουστο του 2018 υπήρξε τροποποίηση και ο Γιώργος Τράγκας ζητούσε να εφαρμοστεί το ελληνικό δίκαιο. Έτσι, στη χήρα θα πήγαινε το 25%, και τα δύο του παιδιά θα μοιραζόντουσαν το 75%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρία Καρρά αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Μαϊάμι, σε υπερπολυτελή κατοικία που είχε αγοράσει ο Γιώργος Τράγκας.

Η ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα

Η εκπομπή του STAR αποκάλυψε το χειρόγραφο έγγραφο του Γιώργου Τράγκα, στο οποίο έγραφε: «Εγώ, ο Γιώργος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας θέλω το ακίνητο περιουσιακό μου στοιχείο στην Αμερική, δηλαδή το διαμέρισμα των 166 τ.μ. αξίας 4.040.000 ευρώ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη να μοιραστεί 50% στη σύζυγό μου Μαρία Καρρά και 50% στον γιο μου Ιωάννη Τράγκα».

Ο Γιώργος Τράγκας με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά

Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Τράγκας, θέλει το 30% να πάει στον γιο του Φρέντυ, το 35% στη σύζυγό του και το 35% στον γιο του Γιάννη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τα ακίνητα στο Μαϊάμι και στο Λας Βέγκας, ενώ για την υπόλοιπη περιουσία στην Ελλάδα ζητάει να μοιραστεί με βάση το ελληνικό δίκαιο.

Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο Μονακό θέλει να μοιραστούν:

  • 25% στη σύζυγό μου
  • 25% στον Γιάννη Τράγκα
  • 25% στον Φρέντυ Τράγκα

Από το 25% που απομένει ο Γιώργος Τράγκας ζητάει να δοθούν:

  • 100.000 ευρώ στην Εκκλησία της Ελλάδος
  • 50.000 ευρώ στον σύλλογο Ελπίδα
  • 30.000 ευρώ στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
  • 50.000 ευρώ στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Πριγκίπισσάς Σαρλίν στο Μονακό
  • 30.000 ευρώ στον αστυνομικό που ήταν στην προστασία του
  • 20.000 ευρώ στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι

Το ποσό που θα μείνει θα μοιραστεί 35% στον Φρέντυ Τράγκα, 35% στον Γιάννη Τράγκα και 30% στη Μαρία Καρρά.

Η αντίδραση του Φρέντυ Τράγκα

Η εκπομπή αποκάλυψε πως όταν ο Φρέντυ Τράγκας ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της διαθήκης ζήτησε να μπλοκάρουν οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών που βρίσκονται στο όνομα του πατέρα του.

Μάλιστα ζήτησε να μάθει, αν υπήρξαν κινήσεις μεγάλων ποσών, ποιοι τις έκαναν και για ποιο λόγο.

Όσο για την περιουσία που απέκτησε ο Γιώργος Τράγκας μετά τη σύνταξη της διαθήκης του, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το 2021 αγόρασε σπίτια σε Σαν Τροπέ, Μπέβερλι Χιλς, Ουάσινγκτον, ενώ ερευνάται ποια άλλα ακίνητα απέκτησε ή αν υπάρχουν χρήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό τα οποία προέκυψαν μετά το 2018.

Πηγή: newsbeast.gr