Βαρύ το πένθος στο Καλαμάκι Λουτρακίου, καθώς 49χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, έχασε την μάχη με τον κορονοϊό την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο γιος του ιερέα, που ήταν ανεμβολίαστος, μίλησε στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι ο πατέρας του δεν ήταν αρνητής του εμβολίου, απλώς ήθελε να είναι σίγουρος για την ασφάλεια του εμβολίου.

«Δεν ήταν καθόλου αρνητής. Ίσα ίσα αυτός ο άνθρωπος ψαχνόταν, ήθελε να εξετάσει κάθε σενάριο και όποτε σιγουρευόταν πλήρως θα το έκανε τότε. Δεν σημαίνει όμως ότι ήταν αρνητής, σε καμία περίπτωση. Σας λέω τον ζούσα καθημερινά. Μαζί μου ήταν. Τηρούσε κανονικά τα μέτρα στην εκκλησία, έκανε πολλές παρατηρήσεις στον κόσμο και την πλήρωσε ο ίδιος, επειδή κάποιοι άλλοι δεν προσέχανε», δήλωσε ο γιος του στο τηλεοπτικό κανάλι.

Πρόσθεσε δε, ότι κανένας από την οικογένεια δεν είχε εμβολιαστεί, γιατί ήθελαν να «σιγουρευτούν πλήρως».

«Δεν ήταν κανένας αρνητής. Και εγώ είχα νοσήσει και η μάνα μου και οι αδερφές μου και ο ίδιος. Απλά ο ίδιος δεν τα έβγαλε πέρα», επισήμανε ο γιος του στον ΣΚΑΪ.

Ο άτυχος ιερέας αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, η εξέλιξη όμως δεν ήταν η αναμενόμενη για αυτόν. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητο να μπει στο νοσοκομείο.

Κάτοικος του χωριού ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι δεν είχε ακούσε ποτέ τον ιερέα να κάνει κήρυγμα για το εμβόλιο, ούτε κατά ούτε υπέρ. «Ήταν προσωπική η στάση του απλά και το ξέραμε εμείς που τον ξέραμε προσωπικά, γι’ αυτό το γνωρίζαμε ότι ήταν αρνητής, δεν ήταν ότι έβγαινε και κήρυττε μην κάνετε τα εμβόλια ή κάντε τα εμβόλια», τόνισε.

Στο μεταξύ, καυστικός στο κήρυγμα του για τους αρνητές εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος.

«Ο κορονοιός ανέδειξε και τον παρανοιό, την παρανοϊκότητα, την παθογένεια, την ψυχοπάθεια και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν μέσα στη κοινωνία και ανέδειξε την έλλειψη ψυχραιμίας, την έλλειψη νηφαλιότητας, και γενικότερα την έλλειψη παιδείας γενικά και ειδικότερα της εκκλησιαστικής παιδείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα θα εορταστεί στις 6 Ιανουαρίου ο καθιαγιασμός των υδάτων.

Πηγή: newsbeast.gr