Η Γιουβέντους έχει βρεθεί στη δίνη της υπόθεσης που παρουσιάζεται ως οικονομικό σκάνδαλο και πλέον ακούγονται «φωνές» για τιμωρία που φτάνει στην αφαίρεση πρωταθλημάτων και τον υποβιβασμό. Η Codacons, ανεξάρτητη αλλά και σημαντική Ένωση στην Ιταλία αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των καταναλωτών, με παρεμβάσεις σε αρκετές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με οικονομικά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των «μπιανκονέρι».

Ο πρόεδρος της Ένωσης αυτής, Μάρκο Ντοντσέλι, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως: «Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αν αποδειχθεί πως η κυριαρχία της Γιουβέντους τα προηγούμενα χρόνια ήρθε με παρατυπίες, τότε θα πρέπει να υπάρξει και αντίκτυπος. Θα κάνουμε τη δική μας αναφορά στην Εισαγγελία για τον υποβιβασμό του συλλόγου και την αφαίρεση των τελευταίων πρωταθλημάτων που ήρθαν στη σκιά των παράνομων δραστηριοτήτων».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Αστυνομία έκανε «ντου» στα γραφεία της Γιουβέντους σε Τορίνο και Μιλάνο και αναζήτησε στοιχεία για τα παράνομα κέρδη από τις μεταγραφές παικτών, την τελευταία τριετία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr