Δίωξη στον νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη άσκησε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της γηροκομείο-κολαστήριου στα Χανιά, όπου φέρεται να έχασαν τη ζωή του περί τους 300 ανθρώπους από το 2015 και να συνταγογραφήθηκαν παρανόμως φάρμακα τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται ανάμεσα στους 25 κατηγορούμενους που θα δικαστούν στις 2 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, σε μια δικογραφία που αφορά πλημμελήματα σχετιζόμενα με την υπόθεση του γνωστού σε όλους πια ιδρύματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr.

Για παράβαση καθήκοντος τελεσθείσα και δια παραλείψεως, παραπέμπεται ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αλλά και ο πρώην Νομάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και επτά υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας.

Στα 25 συνολικά άτομα που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, επτά είναι υπάλληλοι της Αντιπεριφέρειας, η ιδιοκτήτρια και συνιδιοκτήτρια της δομής, αλλά και ο γενικό γιατρός, με τους τρεις τελευταίους να έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Επίσης, κατηγορούμενοι είναι και εργαζόμενοι στη συγκριμένη ιδιωτική δομή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για τις εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε ότι τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί.

Aσκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων της ιδιοκτήτριας και της συνιδιοκτήτριας, τριών υπαλλήλων της δομής, δύο συμβολαιογράφους, μία πρώην υπάλληλο της Αντιπεριφέρειας Χανίων και δύο πολιτών, οι οποίοι εμπλέκονται σε απάτη και υφαρπαγή ακινήτου. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Η υπόθεση, αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με πράξεις που αφορούν ακόμα και την πρόσφατη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.

Ενδεικτικά, μία από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται πρώην υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και η ιδιοκτήτρια της δομής, αφορά αρπαγή ηλικιωμένης στις 4 Σεπτεμβρίου του 2014 και ηθική αυτουργία από κοινού σε ψευδή βεβαίωση, με προσδοκώμενο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120.00 ευρώ.

Στο σκέλος των κατηγοριών συμπεριλαμβάνονται:

  • Παράβαση καθήκοντος άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, με πράξη ή πράξεις και με παράλειψη ή παραλείψεις κατά μόνας και από κοινού.
  • Πλαστογραφία.
  • Χρήση πλαστού.
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού προοριζόμενου για δικαστική χρήση ή μη, κατά συρροή.
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού προοριζόμενου για δικαστική χρήση ή μη, κατά συρροή.
  • Δικαστική χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού προοριζόμενου για δικαστική χρήση ή μη, κατά συρροή.
  • Συνεργεία σε δικαστική χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ψευδής κατάθεση άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.
  • Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων, κατά μόνας και κατά συναυτουργία.
  • Ψευδής βεβαίωση από υπάλληλο από κοινού.

Πηγή: newsbeast.gr