«Η απόφαση είναι να μη δουν συγγενείς ανθρώπους που δε ζουν πια» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων από τη σφοδρή και πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Το μέλος της κυβέρνησης είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι πως το σύστημα υγείας λειτούργησε πάρα πολύ καλά και πρόσθεσε ότι σε κάθε νοσοκομείο που παρέλαβε τραυματίες, όλο το προσωπικό, ακόμη και όσοι δεν είχαν εφημερίες, έσπευσε προκειμένου να βοηθήσει. Μάλιστα επεσήμανε το γεγονός ότι πολύς κόσμος έσπευσε να δώσει αίμα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, έξι άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους. Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση. Η απόφαση είναι να μη δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δε ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους. Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω DNA, εάν έχουμε κάποιον νεκρό. Καλό είναι να τον θυμόμαστε γερό και καλά, αυτή να είναι η εικόνα που έχουμε από αυτόν» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr