Επίθεση με γκαζάκια έγινε στις 2:30 στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα έγιναν, κάνοντας λόγο για έναν φοβερό κρότο.

«Αν δεν είχα αυτή την βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε και τόνισε ότι το ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει. Στην ερώτηση αν μπορεί να σκεφτεί τον λόγο που έγινε η επίθεση ο Δημήτρης Καμπουράκης την απέδωσε στους κινδύνους της δημοσιογραφίας. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου» είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο , μάσκα και είχε μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί» τόνισε.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι. Τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να έχει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω να έχω αστυνομική συνοδεία και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε.

Γκαζάκια και στο σπίτι του Βασίλη Ντούμα

Εκτός από το σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη γκαζάκια εξερράγησαν και στην πολυκατοικία που διαμένει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντουμας στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο.

«Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς, δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα» είπε στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του, ως προϊόν της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο. «Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους.

«Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ» ανέφερε ο Βασίλης Ντούμας και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας.

Σε σχέση με παρόμοια επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι δημοσιογράφου όπως είπε ο κ. Ντούμας προφανώς σχετίζεται με δράση από τους ίδιους χώρους. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα και υπάρχει όπως είπε βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις Αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr