Η Γκισλέιν Μάξγουελ που έγινε γνωστή ως «δεξί χέρι» του Τζέφρι Επστάιν, καθώς έβρισκε γυναίκες και ανήλικα με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση από το κύκλωμα του πανίσχυρου μεγιστάνα, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η 60χρονη κόρη του μεγιστάνα του Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία έχει επίσης την αμερικανική και τη γαλλική υπηκοότητα, κινδυνεύει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της φυλακισμένη στη Νέα Υόρκη, όπου κρατείται εδώ και δύο χρόνια.

Σημειώνεται, ότι δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά στα διάφορα σπίτια που διατηρούσε ανά τον κόσμο.

Μάλιστα, στις 30 Νοεμβρίου του 2021 κρίθηκε ένοχη για σωματεμπορία ανηλίκων, ενώ ο ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Μανχάταν, Ντέιμιαν Γουίλιαμς είχε αναφέρει πως «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκισλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς – τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή»

Πηγή: newsbeast.gr