Ανταλλαγή πυροβολισμών είχαμε στη Γουατεμάλα, όταν ομάδα ενόπλων πλησίασε με ένα αυτοκίνητο την οχηματοπομπή του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των στρατιωτικών που βρίσκονταν στο σημείο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου κοντά στην προεδρική οχηματοπομπή, που είχε στηθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Γιαματέι στην Ουεουετενάγκο, κάπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ εναντίον των σκοπών, που ανταπέδωσαν, πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαματέι είναι σώος, καθώς βρισκόταν δύο χιλιόμετρα από τον τόπο όπου σημειώθηκε η ανταλλαγή πυρών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ένας από τους ενόπλους, που πιστεύεται ότι είναι Μεξικανός, τραυματίστηκε και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες, συνέχισε. Οι υπόλοιποι διέφυγαν με το αυτοκίνητο προς τα σύνορα με το Μεξικό, περίπου 80 χιλιόμετρα από την Ουεουετενάγκο.

Τέσσερα πρόσωπα, που πιστεύεται ότι είναι Γουατεμαλτέκοι, συνελήφθησαν από τον μεξικανικό στρατό, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού της Γουατεμάλας. Κατασχέθηκαν ασύρματος και οπλοβομβίδα στην άλλη πλευρά των συνόρων, κατά τον ίδιο.

Οι μεξικανικές αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε σχόλιο.

Ο κ. Γιαματέι δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Πηγή: newsbeast.gr