Παρά το γεγονός ότι η τηλεργασία ανθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Google ανακοίνωσε την αγορά ενός κτιριακού συγκροτήματος, όπου ήδη στεγάζεται ένα μέρος των γραφείων της στο Λονδίνο, έναντι του ποσού του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει, επίσης, έναν νέο χώρο, έκτασης άνω των 90.000 τετραγωνικών μέτρων, στη συνοικία Κινγκ Κρος, ένα σχέδιο που έχει ήδη αναγγείλει και ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών, σύμφωνα με το AFP.

Χάρη στην απόκτηση αυτών των γραφείων, τα οποία έως σήμερα ενοικίαζε, «η Google θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της στη Βρετανία, περιλαμβανομένου του νέου σχεδίου του Κινγκ Κρος», σημείωσε σήμερα η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

Η Google απασχολεί, μέχρι στιγμής, περισσότερους από 6.400 ανθρώπους στη χώρα, 700 εκ των οποίων προσελήφθησαν τον περασμένο χρόνο.

Μετά την «έκρηξη» της τηλεργασίας λόγω της Covid-19, αυτή η αγορά στο Σεντ Γκιλς, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, «μαρτυρά τη συνεχή εμπιστοσύνη της Google στο γραφείο ως μέρος συνεργασίας και σύνδεσης από κοντά», σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου.

Η καλιφορνέζικη εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει «πολλά εκατομμύρια λίρες» για την ανακαίνιση του συγκροτήματος, με «νέους χώρους συνεργασίας» που θα μπορούν να διαρθρωθούν με διαφορετικούς τρόπους, βάσει των αναγκών, όπως επίσης στεγασμένους εξωτερικούς χώρους «για να μπορεί κανείς να εργαστεί στον καθαρό αέρα».

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, αυτό το συγκρότημα, που περιλαμβάνει τρία κτίρια και περιβάλλει μια κεντρική δημόσια πλατεία, σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο. Φιλοξενεί και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του ιδιοκτήτη.

Το σήμα της google

«Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία»

Η επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα «είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία ως τεχνολογικό πόλο πρώτης γραμμής» και «την απόδειξη ότι η χώρα παραμένει μία από τις ελκυστικότερες περιοχές παγκοσμίως για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους», χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, με μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: newsbeast.gr