Ένα γυμναστήριο στην Πολωνία λέει πια πως είναι εκκλησία, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέσα στα νέα και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε προσφάτως η χώρα.

Ο πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε το κλείσιμο των γυμναστηρίων την περασμένη βδομάδα, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 εκτοξεύτηκαν στη χώρα.

Ακόμα κι έτσι όμως, το Atlantic Sports and Fitness Club της Κρακοβίας δεν λέει να συμβιβαστεί με την ιδέα.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου, Marta Jamrοz, δήλωσε πως οι δραστηριότητες του γυμναστηρίου ονομάζονται πια «θρησκευτικό εκκλησίασμα» και οι «πιστοί της Εκκλησίας του Υγιούς Σώματος» μπορούν να προσέρχονται και να «δοκιμάζουν τον εκκλησιαστικό εξοπλισμό».

Η ίδια έγραψε επίσης πως «δυσκολεύεστε να το πιστέψετε; Τα πάντα είναι δυνατά σε αυτόν τον κόσμο. Σας καλούμε στα ειδικά εκκλησιαστικά μυστήρια σήμερα».

Η Marta εξήγησε πως βρήκε το παραθυράκι του νόμου για να παραμείνει ανοιχτό το μαγαζί της, καθώς το λουκέτο στα γυμναστήρια είναι «αδικαιολόγητο και φλερτάρει με την απώλεια θέσεων εργασίας».

«Γιατί κλείνετε μέρη όπου ο κόσμος νοιάζεται για την υγεία και την ευεξία του και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Εμείς δεν παλεύουμε μόνο για την υγεία! Παλεύουμε πια για την επιβίωση!».

Η ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψη του υπουργού Υγείας, Adam Niedzielski, που δήλωσε στο Twitter πως μια τέτοια παραβίαση των μέτρων είναι «ακραία εγωιστική».

Πηγή: newsbeast.gr