Μόνο εύκολη δεν φαντάζει η εκλογή της κ. Άννας Διαμαντοπούλου στη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και για το λόγο αυτό στήνεται από το Μέγαρο Μαξίμου μια ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία που θα έχει διάρκεια μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 που θα επιλεγεί ο αντικαταστάτης του κ. Άνχελ Γκουρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει την υποστήριξη της πρώην Ευρωπαίας Επιτρόπου στον πρέσβη Δημήτρη Αζεμόπουλο και στον μόνιμο Έλληνα εκπρόσωπο στον ΟΟΣΑ Γιώργο Πρεβελάκη. Κάτω απ’ αυτούς υπάρχει μια ομάδα δέκα ατόμων ηλικίας κάτω των 40 ετών που βρίσκονται καθημερινά στα γραφεία του «Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», επί της οδού Αθανασίου Διάκου 20 στην Αθήνα, όπου προεδρεύει η ίδια η κ. Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να συνδράμουν για την ελληνική υποψηφιότητα ο αναπληρωτής διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δελαβέκουρας και ο επί σειρά ετών σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών υποθέσεων, Θανάσης Μπακόλας. Στην ομάδα υποστήριξης ανήκουν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr