Tο πολυαναμενόμενο Helstrom επιτέλους έφτασε με το Hulu να μας προσφέρει και τα 10 επεισόδια μαζί για μια ευχάριστη binge watching εμπειρία.

Το Helstrom είναι εμπνευσμένο από τα Comic της Marvel βέβαια η εταιρία δεν αναγνωρίζει την σειρά ως δική της δίνοντας στο Hulu το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει.

‘Οπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr το Helstrom εστιάζει στην οικογένεια Helstrom. Μια ασυνήθιστη οικογένεια και καθόλου τυπική θα έλεγε κανείς. Στο επίκεντρο είναι ο Daimon (Tom Austen) και η Ana (Sydney Lemmon). Δύο αδέρφια που δεν έχουν καλές σχέσεις λόγο του προβληματικού οικογενειακού περιβάλλοντος τους. Ο Daimon ζει στο Oregon και διδάσκει ως καθηγητής ηθικής σε πανεπιστήμιο, ταυτόχρονα είναι στο πλευρό της μητέρας του που εδώ και χρόνια είναι σε ένα ίδρυμα προσπαθώντας να καταπολεμήσει τους δαίμονες της, και δεν το λέμε μεταφορικά .Ο Daimon στον ελεύθερο του χρόνο κάνει εξορκισμούς.

Από την άλλη η Ana είναι απόμακρη από την υπόλοιπη οικογένεια. Ζει στο San Francisco και οργανώνει δημοπρασίες ιστορικών αντικειμένων ενώ “τα βράδια” καθαρίζει τον κόσμο από τους εγκληματίες. Ο πατέρας της οικογένειας που φαίνεται να έχει προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα καθώς υπήρξε κατά συρροή δολοφόνος, κάτι που έχει διαλύσει την οικογένεια του και έχει αφήσει τραύματα στα παιδιά του αλλά και στην γυναίκα του. Βέβαια ότι ήταν δολοφόνος είναι από τα λιγότερα που έχει κάνει καθώς σύντομα καταλαβαίνουμε πως ήταν πολλά παραπάνω.

Όταν η κατάσταση της μητέρας τους χειροτερέψει τα δύο αδέλφια θα αναγκαστούν να έρθουν σε επαφή και τότε θα καταλάβουν πως ο πατέρας τους έχει επιστρέψει ως κάτι πολύ δυνατότερο. Η Ana και ο Daimon θα πρέπει να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη για να αντιμετωπίσουν την απειλή που τους έχει πληγώσει τόσο στο παρελθόν και όλα τα άλλα μεταφυσικά γεγονότα που συμβαίνουν.

Δεν θυμίζει σε τίποτα μια κλασσική Marvel ιστορία γιατί δεν χρησιμοποιεί τους κλασσικούς ήρωες αν την τοποθετούσαμε κάπου θα ήταν πιο κοντά στις σειρές Marvel του Netflix.Το γεγονός λοιπόν ότι λέει μια ιστορία της Marvel χωρίς να ανήκει στην ομπρέλα της εταιρίας πιστεύω ότι κάνει περισσότερο καλό στην σειρά παρά κακό. Στην ουσία όσοι το δουν θα ξέρουν πως πρόκειται για χαρακτήρες της Marvel και αυτό από μόνο του είναι μια καλή διαφήμιση. Ωστόσο το Hulu είχε το ελεύθερο να παίξει όπως εκείνο θέλει και γρήγορα κατάφερε να δώσει δική του ταυτότητα στην σειρά.

Η σειρά λοιπόν λέει την δική της ιστορία μια ιστορία ανθρώπων με έντονα προσωπικά τραύματα. Κάτι που κάνει τους χαρακτήρες πιο προσιτούς στον θεατή. Επίσης καθώς το σύνολο των χαρακτήρων δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους το δέσιμο που αναπτύσσουν καθώς η ιστορία εξελίσσεται βοηθά και τον θεατή να δεθεί εξίσου μαζί τους και να νοιώσει όσα έχουν περάσει. Σε αυτό τεράστιο ρόλο παίζει και το Cast της σειράς, που πέρα από το κεντρικό δίδυμο που έφερε στην ζωή υπέροχα τον Daimon και την Ana είχαμε και πολύ καλό υποστηρικτικό Cast. Εξαιρετική ήταν η Elizabeth Marvel που ενσάρκωσε την μητέρα των παιδιών Victoria Helstrom.

Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες χαρακτήρες δένουν όμορφα στην γενική ιστορία και συνδέονται με τους κεντρικούς με τρόπο που δεν υπάρχουν εκεί απλά για να καλύπτουν τις γωνίες. Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά τα θετικά που αναφέρω μπορώ χωρίς αμφιβολία να πω πως η μουσική επένδυση είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα της σειράς. Τα κομμάτια ντύνουν τα επεισόδια με υπέροχο τρόπο προσθέτοντας δυναμισμό και αγωνία στις επίμαχες σκηνές.

Η 1η Season του Helstrom αποτελείται από 10 επεισόδια των 45-50 λεπτών. Εάν σας αρέσουν οι ιστορίες υπερφυσικού σίγουρα το Helstrom είναι μια καλή επιλογή. Τόσο οι χαρακτήρες αλλά και οι καλές ερμηνείες των ηθοποιών θα σας βοηθήσουν να δεθείτε με την ιστορία.

Όσων αφορά τα τεχνικά σημεία της σειρά το Hulu κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο στην σκηνοθεσία, την αισθητική, τα εφέ και την μουσική.

Πηγή: newsbeast.gr