Για άλλη μία φορά η χώρας μας βρίσκεται πρωτοσέλιδο στα τουρκικά ΜΜΕ. Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, η Hurriyet ασχολείται σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη .

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο της ότι «Το μέλημα του Μητσοτάκη είναι οι εκλογές στην Τουρκία».

Μάλιστα, στο άρθρο της αναφέρει πως στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τον πότε θα διεξαχθούν οι εκλογες στην Ελλάδα εξαρτάται και από την Τουρκία. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα: «θέλει να ορίσει εκλογές στην Ελλάδα ανάλογα με την ημερομηνία στην Τουρκία», αναφερόμενος στην εξαγγελία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πρόωρες εκλογές στην γειτονική χώρα. 

Ωστόσο, η επιθετική ρητορική του κατά και της Ελλάδας δεν φαίνεται να πείθει τους νέους της Τουρκίας και αυτό αποτυπώνεται από τις δημοσκοπήσεις για τον τούρκο πρόεδρο, αφού σε ερωτήσεις που έγιναν σε νέους, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται τέταρτο, μετά και τους αναποφάσιστους, με ποσοστό 13,9%.

Πηγή: newsbeast.gr