Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που έστειλε η Αίγυπτος στον ΟΗΕ και με την οποία απαντάει σε αντίστοιχη της Λιβύης, όπου αφορούσε την ελληνοαιγυπιακή συμφωνία.

Η επιστολή με ημερομηνία 13 Απριλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου επιθυμεί να δηλώσει την κατηγορηματική απόρριψη και τη διαμαρτυρία της για ολόκληρο το περιεχόμενο της προαναφερθείσας ρηματικής σημείωσης και των παραρτημάτων της, και ειδικότερα του καταλόγου των συντεταγμένων που οριοθετούν τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα του Κράτους της Λιβύης στη Μεσόγειο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της οποίας η εντολή πλησιάζει στο τέλος της».

Επίσης, τονίζει ότι «η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου αντιτίθεται κατηγορηματικά και αρνείται να αναγνωρίσει οποιοδήποτε από τα σημεία και τις συντεταγμένες που υπέβαλε η λιβυκή πλευρά και αρνείται να τα αντιμετωπίσει ως αμοιβαία συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης. Βρίσκονται εξ ολοκλήρου εντός των χωρικών υδάτων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος τονίζει ότι οποιεσδήποτε συνέπειες προκύψουν από τη χρήση αυτών των σημείων θα ήταν απαράδεκτες και θα συνιστούσαν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αιγύπτου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή της Αιγύπτου.

Πηγή: newsbeast.gr