Η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος και όποιος νεαρός κινούταν προς το Σύνταγμα, ερχόμενος από την πλευρά που βρίσκεται ο σταθμός του μετρό «Ακρόπολη», τον σταματούσαν και του έκαναν έλεγχο στα πράγματά του, για να διαπιστωθεί τυχών εμπλοκή τους στα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί λίγη ώρα νωρίτερα κοντά στη Βουλή.

Ωστόσο, έπειτα από παρεμβάσεις και ειδικά του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος είχε επικοινωνία με στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς να αφήσουν τους συγκεκριμένους νεαρούς ελεύθερους.

Υπενθυμίζεται ότι, μικρής χρονικής διάρκειας ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμαλίας, από ένα γκρουπ που ήταν αποκομμένο από την πορεία που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα μαθητές και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, άτομα πολλά εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν κάποιες ζημιές έξω από τον σταθμό του μετρό και στο σημείο που βρίσκεται η στάση του τραμ (μεταξύ των οποίων και το σπάσιμο κάποιων καμερών), κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας. Στη συνέχεια ήρθε… απάντηση, με το πέταγμα μιας μολότοφ.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν εκείνη την ώρα, παρέμεναν στη Σταδίου και δεν είχαν καν προσεγγίσει τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ της ομάδας που προκάλεσε τα επεισόδια και τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν και στη χρήση χημικών (ελάχιστων). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια προσαγωγή.

Στη συνέχεια η κατάσταση ηρέμησε, αρκετά γρήγορα, καθώς το συγκεκριμένο γκρουπ (περίπου 100 ατόμων) διαλύθηκε, κινούμενο προς της σταθμό του μετρό «Ακρόπολη».

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr