Μια δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε συζητήσεις στο διαδίκτυο, καθώς θεωρήθηκε ως πλάκα για τον βιασμό. Πάντως το Κρεμλίνο υπερασπίστηκε την έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας,

Ο ρώσος πρόεδρος αναφερόταν στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την επικριτική του στάση απέναντι σε σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου για την ανατολική Ουκρανία που έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης το 2015 ανάμεσα στην Μόσχα και στο Κίεβο λέγοντας: «Είτε σου αρέσει είτε όχι, γλυκιά μου, θα πρέπει να το υποστείς».

Βλαντίμιρ Πούτιν - Εμανουέλ Μακρόν

Η παρατήρηση προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο ρωσόφονο Ίντερνετ, με τους μεν να καταγγέλλουν τον Πούτιν για σχόλιο που νομιμοποιεί τον βιασμό, και τους δε να το αντιμετωπίζουν ως έκφραση που παραπέμπει σε μάλωμα παιδιού ή σε πονηρό αίνιγμα της σοβιετικής εποχής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο πρόεδρος ήθελε να πει ότι όταν ένα κράτος έχει δεχθεί να αναλάβει ευθύνες, πρέπει να το τηρήσει», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: newsbeast.gr